Meubel bekleding

Leer en stof reparatie kunnen veelal ter plekke in huis worden hersteld. Lederen bekleding met een oppervlakkige beschadiging of een brandgat kunnen wij door middel van fusietechniek herstellen.

Leer en stof reparatie door fusietechniek

Fusietechniek werkt als volgt: het leer, kunstleder of pvc ruw wordt gemaakt in de omgeving van de te repareren plek en daarna wordt de schadeplek ontvet. De schade wordt opgevuld met een compound. Door toevoeging van warmte gaat de compound een verbinding aan met de omgeving. Dit is feitelijk het fuseer moment, waardoor het materiaal één geheel vormt met de omgeving. Vervolgens wordt een mal gemaakt om een kopie van het profiel te kopiëren. De verf wordt met een fijne airbus op de reparatieplek gespoten, waarna de mal met het profiel wordt ingebrand. Het resultaat is verbluffend en de schade is verdwenen. Brandgaten en scheuren in lederen zitbank bekleding is door ons zeer goed te herstellen en doen wij al meer dan 20 jaar.

Leer reparatie
Herstel van schade aan lederen bekleding doen wij vaak ter plekke in Hotels, woningen, bedrijven, boten en auto's al meer dan 20 jaar. Het zijn vaak brandgaten, schroeischade, scheuren en schram schade door verhuizingen. Schade door uitdroging aan bekleding zijn goed te herstellen, maar het materiaal is vaak zo uitgedroogd door de zon dat scheuren op een andere deel zo kunnen ontstaan, waardoor wij adviseren om herstel niet uit te voeren.
Upholstery damage

Stof reparatie

Middels een een 50 kleuren verzameling van zeer, zeer fijne stofdeeltjes kunnen wij de meeste stoffen beschadigingen herstellen aan meubelen ter plekke in de woning. Een verstevigingsdoek wordt onder de scheur aangebracht en daarin gaat een compound waar de begin kleur van vezels worden opgebouwd. De reparatie is verbluffend stevig en wordt met een Coat adhesive beschermd.

 

Algemeen