Keuken reparatie

De keuken speelt vandaag de dag een belangrijke rol bij de aan -of verkoop van uw woning. De keuze voor het aanschaffen van een keuken is ruim, niet alleen de kleur, design en merk, maar ook extra’s zoals inbouw apparatuur maken de keuze moeilijk. 

Problemen die wij vaak tegen komen is dat beschadigde aanrechtbladen of keukenkastjes vaak niet meer vervangen kunnen worden, omdat het veelal gaat om een product uit een serie die niet meer in productie is. Nabestellen is dan niet meer mogelijk. Wij kunnen uw aanrechtblad of kastjes in de oude staat herstellen zonder kleur of design verschil. Wij verrichten aanrechtblad reparatie al meer dan 15 jaar.

SchadeZorg Nederland heeft zelf diverse technieken ontwikkeld om schade aan keukendeuren, frames en keuken aanrechtbladen te herstellen. Voor schades aan aanrechtbladen zijn diverse duurzame hersteltechnieken mogelijk, afhankelijk van het type schade en aanrechtblad wordt deze in overleg toegepast.

De mogelijkheden bij het repareren van keukenbladen

Schade aan een aanrechtblad kan plaatselijk herstelt worden door middel van de beschadigde plek uit te frezen en op te vullen met een epoxy materiaal, de plek wordt fijn afgeschuurd en daarna handmatig de structuur met een zeer klein penseel op het vulmateriaal ingeschilderd. Dit alles wordt afgelakt met twee componenten harde slijtvaste transparante lak in de juiste glansgraad.

Ook is het mogelijk een Cesarstone in te frezen om de schadeplek te camoufleren in het aanrechtblad. De Cesarstone is in diverse designs en maten te verkrijgen en wordt vaak gebruikt in het aanrechtblad als afzetplaat. SchadeZorg zal de steen infrezen in het aanrechtblad en zaagt geen gat in het blad, zoals anderen dat wel doen.

De mogelijkheden bij het repareren van keukenbladen

Schade aan een keukenkastdeur door brand waardoor de folie is gaan krimpen of waterschade waardoor het MDF materiaal is gaan uitzetten kan vaak goed hersteld worden. Bij waterschade wordt het object eerst gedroogd vóór men de schade kan herstellen. Zodra de het object goed droog is wordt bekeken of herstel plaatselijk kan of dat deze vernieuwd moet worden.

Indien onze inschatting is dat reparatie plaatselijk mogelijk is op een wijze dat de schade niet meer zichtbaar is, gaan we over tot herstel door de schroeischade plek of snee welke door een ongeluk is veroorzaakt weg te halen. Dit vullen wij op met een epoxyhars en maken een structuur mal van het plastic fineer. De kleur mengen wij vaak ter plekke, wegens weersomstandigheden verkleurt de keukenkastdeur of door het gebruik (Lees koken) en rook. De originele RAL kleur is vaak niet meer van toepassing.

 

Algemeen